Hiljattain tapahtunut

KESÄKAUDEN PÄÄTTÄJÄISET 2021

Vaaskelan kesäkauden päättäjäiset pidettiin 4.9. Sulo Penttilä toivotti osallistujat tervetulleeksi tapahtumaan.
Ilma oli aurinkoinen, vaikka ei kovin lämmin pohjois virtauksesta johtuen, mutta ihan mukavasti osallistujia oli mukaan tullut.
Oman ohjelman puitteissa päivää vietettiin mm. tanhuryhmä Ranttali esiintyi vakio kokoon panolla, mutta uusilla ohjelmilla.
Arvonnat suoritettiin ja jälleen suuri määrä, Käsityökerhon tekemiä laadukkaita tuotteita löysi onnellisia voittajia.
Emännät keittiössä vastasivat kahvion tarjoilun riittävyydestä, ulko krillistä sitävastoin sai makkaraa.
Pihalla oli monen laista kisaa käynnissä ja lopuksi tanssittiin levyjen tahtiin.

Kansiossa Kesäkausien päättäjäisiä on joitain kuvia.


TANSSILLINEN LIIKUNTA TAPAHTUMA

Heinäkuu 2021

Oulun Eläkeläiset ry:n tanssiliikuntatapahtuma keräsi lauantaina ison ja iloisen joukon koolle yhdistyksen kesäpaikkaan Vaaskelaan.
Oman yhdistyksen väen lisäksi osallistujia oli naapuriyhdistysten Oulun Työväen Eläkeläisten ja Pateniemen Eläkeläisten riveistä.
Aamupäivällä tutustuttiin tanssinopettaja Kirsi-Marja Vinbergin johdolla rivitanssiin.
Iltapäivällä oli keittolounaan jälkeen vuorossa lavatanssiaskelien opettelua.
Lauantain tapahtuma oli osallistujille maksuton. Sunnuntaina tilaisuus jatkuu maksullisena kello 11 lavatanssien opettelulla, ja hinta silloin sisältää tanssilipun Vaaskelan lavalla klo 13 alkaviin yleisiin tansseihin.
Oulun Eläkeläisten puheenjohtaja Sulo Penttilä toivotti tanssijat tervetulleiksi.
Kyseessä oli liikunnallinen koulutustapahtuma, jonka Oulun Eläkeläiset sai palkintona Eläkeläiset ry:n 60-vuotisjuhlavuoden 2019 liikuntakilpailussa. Koronatilanteen takia tapahtuma on jo useamman kerran jouduttu perumaan, mutta nyt se onnistui, Penttilä iloitsi.
Rivitanssi on muistilaji, kouluttaja Kirsi-Marja Vinberg sanoi.
Erilaisia askeleita ja käännöksiä riittää. Amerikassa, rivitanssin on kotimaassa, on hänen mukaansa asiaa tutkittukin, ja rivitanssin harrastamisen 2-3 kertaa viikossa on todettu tehokkaasti ehkäisevän muistisairauksia.
Alkuperäinen rivitanssi kulki nimenomaan country-musiikin tahdissa.
Mutta nykymuodossaan se taipuu mihin tahansa musiikkiin.
Niinpä Vaaskelan aurinkoisella pihalla liikuttiin niin rumban kuin funkynkin tahdissa.

Tapahtumasta kuvia kansiossa Kuvia eri tilanteista.

Teksti ja kuvat, Tuomas Talvila

BADDING MUSIKAALI KALAJOELLA

Teimme teatteri matkan Merisärkän kesäteatteriin 15.7.2021 Rauli Badding Somerjoen musikaalia katsomaan.
Matka alkoi Vaaskelasta Saaga travelin Bussilla, matkan aikana Raili jakoi meille reissu vihkot ja ohjeisti vihkon tarkoitusta ennakoiden, ehkä meidän tulevia tilanteita koska korosti olevan tärkeää säilyttää vihko tallessa.
Vihkolle olikin välittömästi tarvetta, Raili piti meille laajan kirjallisen tietokilpailun jossa Supe sai parhaat pisteet seuraavista, sijoista jouduttiin käymään jatko kisa.
Leena ja Sinikka myivät arpoja, arvonnat suoritettiin paluumatkalla, voittoina oli runsaasti Käsityökerhon tekemiä töitä.
Tapion tuvalla ruokailtiin ajan kanssa, sitten suoritettiin kiertoajelu tutustuen Särkkien alueeseen, yleinen toteamus oli alueen monipuolisuus ja laajuus tosin oli meiltä kohteemmekin hukassa.
Teatteriesitys sai kaikilta matkalla olleelta kiitosta, olihan tunnelma nostalginen ja esityksesssä tuotiin hyvin esille Raulin herkkä tunteellinen luonne ja myös ympärillä oleva kova viihde maailma haukkoineen.
Raulin osaa esittänyt Eric Gramer oli kuin itse Rauli sekä näöltään, että ääneltään, myös Elviksen esiintyminen taas kerran todisti hänen elävän.

Paluumatkalla lähdimme 16.30 kiitokset kaikille mukavasta matkaseurasta erikoisesti Railille ja rauhalliselle kuljettajalle.

Muutama kuva kansiossa, Matkat.

JUHANNUKSEN VASTAANOTTO 2021

Meitä oli runsaslukuinen joukko Juhannusta vastaanottamassa Vaaskelassa, perinteiseen tapaan aattona puolen päivän jälkeen.
Pienimuotoinen iltama tyyppinen ohjelma ja arpajaiset, Oulu aiheisilla painanta töillä joita käsityökerho on tehnyt, runsaasta määrästä huolimatta suurin osa porukkaa jäi kaipaamaan voittoa.
Siirryimme ulos hienoon kesäiseen ilmaan, jossa oli runsaasti erilaisia pihapeleja aika kuluikin ilmeisen hupaisasti, kunnes keittiöltä tuli viestiä Lohikeiton valmistumisesta.
Pihakrillissä ja Keittiössä olleet makkara ja kahvittelu valmiudet olivat kohdillaan, koska lohikeitollekin mentiin hiukan vieläkö vatsaan sopisi asenteella, mutta kyllä Emännät saivat runsaasti kehuja ruokien maukkaudesta.
Lopuksi tanssimme musiikkimestari Tapsan hyvän musiikin tahtiin.

Kansiossa JUHANNUKSET on tapahtumasta 13 kuvaa.

KEVÄT SIIVOUS 28.4.2021

Pitkästä aikaa tavattiin toisiamme kevät siivouksen merkeissä. Huomasi, että tälläistä kohtaamista oli odotettu pitkän korona poikotin jälkeen.
Koska paikalla oli yli 40 reipasta uurastajaa, erilaisia hommia tekemässä.
Ilahduttavinta oli, että paikalla oli myös uusia jäseniäkin, ilma suosi muuten mutta lämpötila oli aika alhainen.
Emännät oli tehneet talkoolaisille maukasta kalakeittoa.
Tapahtumasta näette kuvia, kansioissa Vaaskela, Pidetään Vaaskela kunnossa ja käsityökerho.

Päivä oli kaikin puolin erittäin mukava henkinen, toivotaan aikojen paranevan jotta voimme jatkaa tapaamisia.

HIEMAN MYÖHÄSTYNYT RUSKAMATKA KOILLISMAALLLE

Lähdimme 14.10. Koillismaalle päivän matkalle, tosin meille oli selvää, että ruskaista luontoa emme tule näkemään.
Vaaskela oli viimeinen kohde minne meitä matkalaisia oli kokoontunut, määräksi saatiin 47 henkilöä ja kello oli 8.15, lähdimme noin 500 km retkelle.
Ensimmäinen kohde oli Jalavan kauppa Taivalkoskella, onhan sinne matkaa 150 km Vappu ja Anneli myivät arpoja, paluumatkan arvontoja varten.
Arvo suoritti hauskan sisältöisen tietokilpailun, aiheena kolmen edellisen päivän uutiset Kalevasta. Kysymyksiä oli 10 ja vastausvaihtoehtoja joka kohteeseen 4, kisa oli kirjallinen, Arvo on omaksunut selvästi tietokilpailu kokemusta kotikuntansa Eerolta.
Taiston johdolla lauloimme sellaisia kappaleita jotka olivat useimmille tuttuja, tosin erään kappaleen välisoittoa taidamme kuunnella vieläkin!.
Jalavan kaupalla meille oli tilattu Kampanisukahvit, usea meistä maiskutteli suutansa ja luuli omena piirakan tapaiseksi pettymykseksi?.
Katselemista siinä puotiympäristössä tosin olisi riittänyt, mutta meidän tavoite oli saapua Pentikin mäelle 12 niinpä jatkoimme pika pikaa matkaa.
Aikataulu meillä piti joten Pentikille jäi aikaa kiertää osastot joita tosin oli paljon, eräät meistä silti ennätti kiertää kyseisen paikan ulkoikin päin vaikka matkaa tuli noin 0,5 km.
Erämaahotelli Himmerkki joka on muutaman kilometrin päässä Posion keskustasta, siellä meitä odotti maittava lounas klo.13.30 usealla jo toiminnot kaipaili lounasta.
Yksi Posion kohteista oli vierailu, Korealaisen Mikin keramiikkastudio ja näyttely tiloissa, paikka tosin oli pieni siitä syystä me ei ilmeisesti kohteessa viihdytty.
Niinpä saavuimmekin viimeiseen etappiimme Hotelli Iso- Syötteelle lievässä etuajassa, jonne meille oli varattu kahvitilaisuus.
Koillismaan vaaramaisemissa Oulun seudulla asuvan silmä lepää, mutta syötteen laelta maisemat oli ylivertaiset.
Matkamme viimeinen osuus toi meidät Ouluun, Anneli ja Vappu suorittivat runsas palkintoiset arpajaiset, kello oli hiukan yli kuuden saapuessamme Vaaskelaan.
Matka oli onnistunut ja porukka vaikutti tyytyväiseltä, kiitos kaikille mukana olleille.

Teksti: Ritva ja Martti
Kuvat kansiossa Matkat: Ritva, Vappu, Raimo ja Matti

KESÄKAUDEN PÄÄTTÄJÄISET VAASKELASSA

Keskiviikko 23 syyskuuta meillä olikin ohjelmalliset syyskauden päättäjäiset, eikä kesäkaudelle ominaista toiminta päivää.
Puheenjohtajamme Supe lausui Tervehdys sanat ja kritisoi yhteistyötään "ILMATTAREN" kanssa, mutta ei ilmatar meille paha ollut, Auringon jumalat tosin oli unohtaneet meidät täysin.
Kesken toiminta vuoden meillä on vaihtunut matkavastaava, Pekan muutettua asumaan eri paikkakunnalle.
Tässä vaiheessa meille esittäytyi matkavastaavan tehtäviin ryhtynyt, Raili Sippola ja samalla hän kertoi lähiajan näkymistä meidän osalta.
Lokakuulla olisi päivämatka, Taivalkoski-Posio-Isosyöte, tämä tapahtuma sai niin suurta kiinnostusta joten, lienee toteutumassa.
Tanhuryhmä Ranttali esitti useilla kappaleilla ohjelmaa, Eloisat kuoron laulaessa ja Hannu Ervastin säestäessä.
Huvitoimikunnan tuottamana näimme mainion esityksen, teemalla tunnistatko laulun nimen, pukeutumisen ja imitoinnin perusteella.
Monelle meille myös itselleni aiheutti eniten kiusaa kuka oli kukakin, niin hyvin oli puvustus ja maskeeraus hoidettu.
Eloisat kuoro esiintyi Ahdin johdolla, myös yhteislaulu hieman raikasi.
Tapahtuman lopuksi tanssittiin, kahvia pannarilla, ja rillistä makkaraa, toivottavasti me kaikki viihdyimme.

Kiitokset kaikille osallistujille ja ennen kaikkea esiintyjille.

Kuvia tapahtumasta, kansiossa Kesäkausien päättäjäisiä.

KESÄN 2020 KALAKILPAILUT

Yhdistyksemme kesän onkikilpailut pidettiin 20.7 Möljällä, mukana oli
noin 20 jäsentä.
Ilma suosi mukavasti, kalan saalis jäi kohtalaiseksi, olisiko helle päivä vähän verottanut kala onnea.
Palkintoja jaettiin kolmelle parhaalle, niin naisten kuin miestenkin sarjassa.
Naisten pääpalkinnon sai Seija Korkala, hopean Raili Sippola. Naisten sarjassa saalis onnea ei toisilla ollut ja tänä vuonna ilman saalista jääneet eivät päässeet pronssi sijasta arvontaan.

Miesten kova tasoisen sarjan kunkku oli Jouko Korkala, hopealle ylsi Pekka Nokia, pronssin pokkasi Timo Vesa.

Kiitokset kaikille osallistujille, suuret kiitokset myös maukkaasta lohisopasta ja vasta leivotuista pullista Mailalle ja Toinille.

Kuvia kansiossa "KESÄKALA KILPAILUT". Kuvat: Matti Teksti: Ritva

JUHANNUKSEN VASTAAN OTTO VAASKELASSA

Korona rajoituksia on löysätty sen verran, että meilläkin oli mahdollisuus järjestää korona rajoitukset huomioon ottaen perinteinen juhannusjuhla Vaaskelassa.
Meitä olikin kertynyt runsaasti paikalle, varmaan oli monia tekijöitä siihen.
Ilma oli mitä kaunein, monelle tarjoutui pitkästä aikaa lähteä tapaamaan kaveita ja ystäviä, tapahtumaa oli valmisteltu järjestämällä monenlaisia pihapelejä, joita tosin aikaisemminkin on ollut.
Heikki soitti hanuri musiikkia, mutta ilmeisesti koronan vaarallisuus piti tanssijat, siellä unelma tasolla.
Emännät oli jälleen valmistaneet maittavaa lohikeittoa, pannareita kahvilla ja tietenkin ulkokrilliltä käriste makkaraa.
Tapahtuma oli mukava henkinen, josta kiitokset järjestäjille ja kaikille mukana olleille, samalla hyvää kesän jatkoa jokaiselle.
Kuvia on kansiossa "juhannukset"

VIERAILU IIN LASKIAISRIEHASSA 12.3.2020

Taas jälleen kävimme Iissä Iin Eläkeläisten järjestämässä Laskiaisriehassa. Se on varma kevään merkki.
Hanuristit Marja-Liisa Halonen, Arvo Viinamäki ja Edvard Leinonen aloittivat juhlan soittamalla ARMAANI SILMÄT- kappaleen.
Tervetuloa puheen jälkeen kuoro SORTINSAKKI lauloi. Sketsit esitti Seppo Kurttila.
Kuoro VÄÄRÄNMERKKISET esitti muutaman laulun, joka on sekakuoro ja Väärämerkkiset mieskuoro.
Mistähän me, saataisiin jäseniä innostumaan kuorolaulusta. Iissä se kyllä toimii virkeänä.

Oulun Eläkeläisten tanhuryhmä esitti omaa ohjelmaa. Sitä on aina mukava katsoa, kun ovat niin hyvin harjoitelleet.
Juhlan kruunasi jälleen mainio kaksikkopari Esteri ja Elviira.
Sitä katsellessa ei voi muuta kuin nauraa vedet silmissä, heidän
" kohellukselleen", aina niin ajankohtaisista asioista he repivät aiheet sketsiin.
Täytyy sanoa, että he jäivät paljosta paitsi, jotka eivät olleet riehassa mukana.
Siellä oli saatavana lihaisaa hernekeittoa ja kahvin kanssa vaikkapa lohi leipiä sai ostaa. Lopuksi oli tanssia ja tanssin välissä oli "kohtalonvalssi". Sekä tietenkin myös arvontaa.
Syksyllä on sitten Römppä juhla ja sitä odotellaan innokkaana, mitä uutta he ovat taas keksineet kutkuttaakseen yleisön nauruhermoja.

KUVIA ERI TAPAHTUMISTA: Kansiossa.

Teksti, Tapio. Kuvat, Ritva.

ALUEJÄRJESTÖN PILKKIKISAT

Jokilaaksojen pilkkikilpailu pidettiin 6.3.2020 Vaaskelan merialueella, ilma oli muutaman asteen pakkasella, mutta merialueelle ominainen tuuli hätisti osan kilpailijoista pois jäältä ennen kilpailu ajan umpeutumista.
Osallistujia oli yhteensä 19 henkilöä, Pudasjärveltä, Kiimingistä, Iistä ja Oulun Eläkeläisistä, olimmekin tällä kertaa järjestely vastuussa.
Ahti oli antelias, kun parhaat saivat kalaa kolmatta kiloa, kolme parasta palkittiin sekä naisten, että miesten sarjoissa Prisman lahjakorteilla.
Ja olihan meitä seuraajiakin lähes kaksikymmentä henkilöä.
Emännät olivat keittäneet makoisaa Lohikeittoa, ja jälkiruokana oli perinteisesti pannari kahvit.

Tulokset ja kuvia löydät Aluejärjestön kotisivuilta sekä meidän Uutisista ja kuvia kansiosta Pilkikisat. Anneli ja Martti.

TANHURYHMÄ RANTTALI VUOSI 2019

Oulun Eläkeläisten tanhuryhmä RANTTALI

RANTTALILLA menestyksellinen vuosi 2019 Oulun Eläkeläisten tanhuryhmä RANTTALI on toiminut menestyksellisesti jo vuosikausia.
Kokoonnumme normaalisti harjoituksiin joka torstai klo 9 Oulun Raksilan uimahallin pieneen liikuntasaliin ja heti aamusta kuuluu iloinen puheensorina, vaihdetaan kuulumiset ja odotellaan.

Paavon ja Ritvan kertovan meille tärkeimmät tiedot tulevista
esiintymisistä ja tapahtumista. Ja sitten harjoitellaan puolitoista
tuntia. Aika kuluu todella nopeasti, sillä vuonna 2019 täytyi
opetella paljon uutta lukuisia esiintymisiä varten.

Tärkeimmät tapahtumat olivat kesällä Elekeläiset ry:n 60-vuotisjuhlatilaisuus, Oulussa Toppilan möljällä, jossa saimme esiintyä monisatapäiselle yleisölle, joka oli kokoontunut ympäri Pohjois-Suomea Jokilaaksojen yhteistapahtumaan elokuun alussa. Esitimme ohjelman, jota olimme Sinikka Mäkelän johdolla harjoitelleet tätä 60-vuotisjuhlatapahtumaa varten.
Paavo ja Ritva olivat käyneet Sinikan opissa Kuntorannassa jo tammikuussa, ja Rovaniemellä olimme isommalla porukalla opettelemassa maaliskuussa näitä tanhuja, mutta koska esitys oli vaativa ja pitkä, harjoittelu vaati koko ryhmältä todella paljon. Onnistunut esitys ilahdutti niin yleisöä kuin esiintyjiäkin ja kannusti eteenpäin.

Seuraava mekittävä esiintyminen oli TurussaTUL:nVeteraanien kulttuurikatselmuksessa 16-17.11. Turun konservatoriossa pidetyssä tapahtumassa esitimme lauantaina Ilta Oulujoella ja Ouluvalssin (esitysaika oli korkeintaan 5 minuuttia!) ja jäimme jänittyneinä odottamaan, josko pääsisimme esiintymään myös sunnuntain loppukatselmuksessa.

Ilo oli ylimmillään kun meidät kelpuutettin yleisön eteen sunnuntainakin raikuvien aplodien kera. Meistä jokaisesta tuntui, että kova harjoittelu oli kantanut hedelmää.
Vuosi 2019 huipentui RANTTALIN osalta 4.12., kun Sinikka Mäkelä oli pyytänyt ryhmäämme esiintymään Helsingin Kultturitalolla järjestettyyn Eläkeläiset ry 60 vuotta-pääjuhlaan. Valtavan yleisön edessä tanhuryhmä RANTTALI pani parastaan, toisin sanoen pani ranttaliksi, ja esiintyjät saivat suuren kiitoksen hienosta harrastuksestaan.

RANTTALISSA, jonka keski-ikä on 75 vuotta, tanhusi vuonna 2019 kahdeksan paria useimmissa esityksissä, joissakin vain kuusi, koska kaikkien ei ollut mahdollista olla aina paikalla.
Esityskertoja oli yhteensä 18, edellämainittjen kolmen ”suurtapahtuman” lisäksi tanhusimme eri eläkeläisyhdistysten tilaisuuksissa, hoivakodeissa ja palvelutaloissa tuomassa iloa vanhuksille, ja toki oman yhdistyksemme, Oulun Eläkeläisten, tilaisuudet Aleksinkulmassa ja Vaaskelassa olivat mainioita paikkoja näyttää osaamistamme.
Näiden 18 esityksen lisäksi ryhmämme harjoitteli 45 kertaa vuoden aikana, joten ryhmän jäsenet olivat tosi ahkeria, suuri kiitos kuuluu ohjaajillemme Ritva Kentälle ja Paavo Juvanille.

Tätä tekstiä kirjoitettaessa tammikuussa 2020 olemme ehtineet kokoontua yhden kerran ja mikä ilahduttavinta, paikalla oli yhteensä 12paria. Ehkäpä ryhmämme maine on houkutellut uusia tanhuamisesta kiinnostuneita mukaan, kansantanssin harrastaminen ei näytä hiipuvan. Ohjaajamme Ritva Kenttä on järjestämässä meille mahdollisuutta esiintyä Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla tulevana kesänä, mikä varmaan innostaa meitä yhä parempiin saavutuksiin.

Kuvia vuoden varrelta kansiossa tanhutyhmä Ranttali.

Kirjoitti Arvo Kärkkäinen

MATKA TALLINNAN JOULUTORILLE

Näkymä laivalta Tallinnaan

Meitä oli reilu viisikymmentä henkeä Oulun Julkisen alan Eläkeläisistä ja Oulun Eläkeläisistä maanantaiaamuna 9.12.-19 lähdössä SAAGA-TRAVELin onnikalla kohti etelää. Rantsilassa teimme pienen oharin, mutta palasimme poimimaan sikäläiset matkalaisetkin kyytiin. Jyväskylässä söimme lounaan ravintola Edenissä ja ihastelimme Viherlandian puutarhamyymälää.

Helsinkiin saavuimme hyvissä ajoin. Laivaan siirtyminen sujui mukavasti. Silja Europen maukkaan buffet-lounaan nautittuamme meillä oli mainiosti aikaa tutustua laivan viihdetarjontaan. Tanssiparketti näytti saavan matkalaisten suosion, koska siellä esiintyi Suomen ykkösbändeihin kuuluva Sinitaivas. Laivalla meille oli varattu A-hytit, joiden ikkunasta saatoimme ihailla myrskyävää merta. Merenkäynti oli varsin voimakas ja se heilutti matkalaisia, vaikka ei miestä väkevämpää ollut nautittukaan.

Aamulla rantauduimme Tallinnaan. Saimme nauttia paikallisen oppaan mainiosta kierroksesta eri puolilla kaupunkia. Välillä kapeilla kaduilla menimme ”vahvemman oikeudella” pakottaen pikkuautot peruuttamaan tieltämme. Opas itse sanoi, ettei uskaltaisi edes pikkuautolla näille kapeille kujille. Hänellä oli muutama herkullinen muistelu menneeltä neuvostoajalta; jotain kissajuttuja ehkä kuulemme kerhossamme. Mieleen jäi hänen kertomastaan se että Tallinna on ollut olemassa jo 1200-luvulla. Vähintäänkin yhtä kauan kuin Suomen Turku.

Kaupunkikierroksen jälkeen lähdimme joulutorille. Siellä oli paljon nähtävää ja ostettavaa. Palatessamme näimme erään kirkon vierellä tekojääradan, jolla oli muutama luistelija (koskahn Oulun torin luistinrata avataan?) Hotelli Metropolissa nautimme maukkaan päivällisen. Päivällisen yhhteydessä Supe otti puheeksi yhteistyön eri eläkeläisjärjestöjen kanssa. Se varmaan lisäisi mahdollisuuksia vaikkapa yhteisiin matkoihin. Monesti oman yhdistyksen voimat eivät yksin riitä matkan toteutukseen. Tyynen ajatus oli yhteinen matka ensi kesän laulujuhlille. Siinäpä vinkki SAAGA-TRAVELILLE!

Ilta oli vapaata aikaa. Iltavalaistua Tallinnaa osa porukkaa meni ihailemaan. Moni muukin olisi halunnut porukkaan, mutta kun ei mitään yhteistä ”kutsua” ollut. Tässä meillä on vielä oppimista.

Keskiviikkoaamuna aamupalan jälkeen meillä oli vielä hetki katsella kaupunkia. Sitten nousimme onnikkaan, joka vei meidät satamaan. Laivalla nautimme taas buffet-lounaan. Laivan monipuolisesta viihdetarjonnasta suurta suosiota nautti Milana Misic. Viereisessä kippolassa esiintynyt trubaduuri, irlantilaislähtöinen Davitt Barry, ei saanut yhtä suurta suosiota, vaikka hänellä oli varsin monipuolinen tarjonta. Laivamatka sujui lähes loppuun asti hyvin. Kovan merenkäynnin takia laivan saaminen satamaan kesti kuitenkin tunnin. Siitäpä sitten taas onnikalla kohti Oulua, jonne saavuimme kahden paikkeilla yöllä väsyneinä mutta onnellisina hyvän reissun jälkeen.

Matkakuvia kuvagalleriassa kansiossa MATKA TALLINNAN JOULUTORILLE


VUODEN 2019 PIKKUJOULU

Vietimme pikkujoulua perinteisesti Ravintola Kasarmissa 7.12 Sulo toivotti vieraat tervetulleeksi ja kertoi hieman vuoden kohokohdasta, 60-vuotisjuhlasta tänä vuonna.
Jouluruoka oli erittäin maittavaa, sitten laulelimme muutaman joululaulun, jonka jälkeen Askeltajat viihdyttivät meitä hienoilla esityksillään.
Lopuksi laitettiin Ykän ja Pojan tahtiin jalalla koreasti.
Kansio Askeltajat. Hyvää joulun aikaa tv. Anneli ja Martti

VETERAANIEN KULTTUURI KATSELMUS TURUSSA

Ranttali pisti ranttaliksi, Oulun Eläkeläisten tanhuryhmä Ranttali suoriutui mainiosti Turussa veteraanien kulttuurikatselmuksessa 16.-17.11.2019.
Lähdimme matkaan perjantaina Haukiputaan Vierivien Kivien linja-autolla kohti Turkua, ruokailun ja parin kahvitauon jälkeen saavuimme perille iltapäivällä syksyiseen ja lumettomaan kaupunkiin.
Peseytymisen ja vaatteiden vaihdon jälkeen lähdimme Linna-teatteriin nauttimaan, ratkiriemukkaasta esityksestä, jossa kaksi näyttelijää pisti naisten ja miesten väliset suhteen uuteen uskoon.
Lauantaina kävimme ensin tutustumassa Turun konservatoriossa sijaitsevaan esitys paikkaan, vaatteiden vaihdon jälkeen aloimme odottamaan omaa vuoroamme.
Vaikka olimme lähes koko syksyn harjoitelleet Iltaa Oulujoella ja Oulu valssia, kaikkien poskilla väreili pieni jännityksen puna.
Esityksestä saimme raikuvat aplodit ja jäimme odottamaan, pääsemmekö sunnuntain loppukatselmukseen.
Ilo oli mitä suurin kun valinnat oli tehty, meidät oli kelpuutettu noin viidenkymmenen ryhmän joukosta, esiintymään viidentoista muun esiintyjän mukana myös sunnuntaina.
Lienevätkö osa syyllisinä olleet naisten kauniit tykki myssyt, jotka täydensivät hienoja kansallispukuja.
Sunnuntain esitys meni lauantaitakin paremmin ja heti loppukatselmuksen jälkeen linja-automme suuntasi Oulua kohti.
Tyytyväisinä, joskin väsyneinä, saavuimme takaisin puoliltaöin.
Tanhuryhmä Ranttali oli saavuttanut jälleen menestystä.
Haluamme myös kiittää ja muistaa Haukiputaan Vieriviä Kiviä, jotka omilla Kunto tansseillaan, ja Sirkka Kurkelaa hänen hienosta runo esityksestään, jotka molemmat olivat mukana sunnuntain loppukatselmuksessa.

Ranttali kävi tiistaina 19.11. esiintymässä Attendon hoivakodin asukkaille, parin viikon päästä, 4.12, olemme saaneet kunnian esiintyä Helsingin Kulttuuritalolla Eläkeläiset ry:n 60-vuotisjuhlassa.

Tervetuloa mukaan tasokkaan ryhmän toimintaan!

Kuvat kansiossa: TANHURYHMÄ RANTTALI

Ranttalin puolesta, Arvo Kärkkäinen

HARRASTEKERHOJEN OHJAAJIEN OPINTOPÄIVÄ KEMPELE 22.11.2019

Aluejärjestön opinto ja käden taito päivät Kempeleessä, meidät toivotettiin tervetulleiksi kahvin ja sämpylän kera, yhdeksän aikaan perjantaiaamuna.
Sen jälkeen tutustuimme toisiimme iloisessa sekamelskassa, ojensimme kätemme tervehdykseen ja esittelyyn, tämä vapaamuotoinen esittely vapautti ilmapiirin iloiseen puheen sorinaan.
Sitten saatoimme jatkaa pohtimalla millainen tulevaisuuden eläkeläinen olisi vuonna 2060.
Ryhmissä loimme mielikuvia sen ajan eläkeläisistä ja esittelimme tulokset elävän patsaan muodossa.
Tuloksena oli mm hieno rouva, joka vietti aikaansa somessa, kaikki yhteydenpito tapahtui kännykällä.
Sekä ATK-eläkeläinen jonka elämä keskittyi tietokoneeseen, läppäriin, kännykkään ja palolaitoksen punainen ämpäri päässä, toimi hyvänä eristyksenä muuhun maailmaan.
Positiivisia näkemyksiä oli urheilullinen eläkeläinen ja musiikkiin keskittynyt pianon soittaja.
Sitten tutustuimme eri eläkeläisten, askartelu ja käsityö ryhmien työn tuloksiin.
KSL:n edustaja Tiina Flygare kertoi miten ja millainen ryhmä voi hakea tukea kattojärjestöltä toiminnalleen.
Herkullisen lounaan jälkeen jatkoimme tutustumalla erilaisiin askartelu mahdollisuuksiin ja kartoitimne tulevaisuuden koulutus tarpeita.
Päätettiin järjestää koulustusta huovutuksesta ja muisti ryhmän ohjausta.
Mukana Oulun eläkeläisistä oli Vappu, Anneli, Taisto ja Marja-Leena

Muutaman kuvan nappasin tapahtumasta. Kansiossa. KUVIA ERI TAPAHTUMISTA
Terveisin Marja-Leena

HAAPARANNAN MATKA 1.11.2019

Ulkomaanmatkalla Haaparannassa ��Yhdistetty tanssi-ja shoppailureissu alkoi talvisissa merkeissä Vaaskelasta. Maa oli valkoinen, lunta oli tupruttanut pitkin yötä ja liukastakin oli.
Meille oli varattu iso linja-auto ja se täyttyi iloisista eläkeläisistä, jokainen löysi tuttavia ja ystäviä, iloinen puheensorina kaikui ja nauru oli herkässä.
Matka kohti pohjoista alkoi, remontin kourissa olevaa moottoritietä pitkin. Torniossa kävimme syömässä Perä-pohjola Opistolla, todella maittavaa ruokaa, matka jatkui kohti Haaparantaa massu mukavasti täynnä.
Perille kun saavuttiin toiset tanssiin jätettiin oli tunnelma niin huumaava ... melkein tutun laulun sanoja lainaten ?.
Toiset lähti shoppailemaan, meillä muilla oli niin hauskaa tansseissa etten muistanut, ottaa yhtään valokuvaa.
Ruokailu hetken ikuistin samoin, samoin ihastuttavat Onnettaret, arpojen myynnissä, kuvat kansiossa "KUVIA ERI TAPAHTUMISTA"
Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa...

Terv. Marja-Leena

KESÄKAUDEN PÄÄTTÄJÄISET 2019

Oulun Eläkeläisten kesän 2019 päättäjäis juhlaa vietettiin 1.9. vaikka meillä jatkuu kesäkauden merkeissä Torstaitanssit, Toimintapäivät ja Käsityökerhot 19.9. saakka.
Juontajana taattuun tapaan toimi Tapsa, Sulo lausui tervehdyssanat ja kiitteli hyvää yhteistyötä, "Ilmattaren" kanssa.
Tanhuryhmä Ranttali ja tanssiryhmät Askeltajat ja Pohjanakat tarjosivat korkeatasoisia esityksiä yleisölle, ja aplodit olivat sen mukaisia.
Heikin säestäessä hanurilla, Esan ja Tapsan toimiessa esilaulajina yhteislaulukin raikasi, ja lopuksi levyjen tahtiin jalalla koreasti.
Kiitos kaikille osallistujille sekä ohjelman suorittajille.
Kansiossa yksi kuva tapahtumasta.

LAPIN KAINUUN JA JOKILAAKSOJEN ALUEJÄRJESTÖJEN 60 VUOTISJUHLA

Oulun kaupungin tervehdyksen esittänyt valtuuston puheenjohtaja Juha Hänninen (kok.) nosti esiin Oulun saavutuksia monella elämänalueella, muun muassa liikunnassa.

– Viime vuonna Oulu sai liikunnan tasa-arvotyön Piikkarit-palkinnon, ja tämän vuoden Urheilugaalassa meidät palkittiin Vuoden liikkuvin kunta -palkinnolla. Ylpeydenaihe on myös todella suosittu Seniorikorttimme, jolla 65 täyttäneet saavat kaupungin liikuntatiloissa uida ja kuntoilla 40 eurolla vuodessa, Hänninen esitteli, ja sai juhlaväeltä spontaanit aplodit.

Eläkeläiset ry:n 60-vuotisjuhlavuotta juhlistaneen Oulun tapahtuman pääjuhlan ohjelmisto piti monipuolisesti sisällään musiikkia, runoja, tanssiliikuntaa ja sketsin. Lapin, Kainuun ja Jokilaaksojen aluejärjestöjen yhteisvoimin järjestämä kaksipäiväinen juhlatapahtuma keräsi kaikkiaan lähemmäs 500 osallistujaa.

– Isot kiitokset järjestäjille ja kaikille osanottajille. Tavataan joulukuussa Kulttuuritalolla, toivotti juontaja Antero Kyllönen pääjuhlan lopuksi.

Teksti on suora lainaus Eläkeläiset ry.n Kotisivuilta.

TEATTERISSA SUOMUSSALMELLA 27.7.2019

Perinteinen kesäteatteriretki Suomussalmen Kesäteatteriin alkoi hieman myöhässä, mutta perille pääsimme kuitenkin hyvissä ajoin, meitä oli OTP:n onnikka täynnä.
Vesi kielellä katsoimme kappaleen "VESI KIELELLÄ" Näytelmä on Ulla ja Eero Schroderuksen taidolla käsikirjoittama, pienen ihmisen taistelusta suurta maailmaa vastaan.
Sää vähintäänkin suosi meitä matkalaisia, mutta ei ollut liian kuuma. Esityksen jälkeen jouduimme odottelemaan ruokailuun pääsyä, ravintola oli myynyt itsensä tupelle, lopulta kuitenkin saimme maukkaan aterian.
Kotimatkalla pysähdyimme Utajärvellä Kinnusen Jaskan myllyn pihalle, hieman oikomaan jäseniämme.

Matka oli onnistunut pienistä sähläyksistä huolimatta, kiitokset matka seuralle.

Kuvia kansiossa "TEATTERI MATKAT", kuvat, Jaska ja Matti, teksti, Matti

KESÄN 2019 KALAKISA

Yhdistyksemme kesä onkikilpailut pidettiin 22.7 Möljällä, mukana oli 13 jäsentä. Ilma suosi mukavasti, kalan saalis jäi kohtalaiseksi, olisiko helle päivä vähän verottanut kala onnea.
Palkintoja jaettiin kolmelle parhaalle, niin naisten kuin miestenkin sarjassa.
Naisten eka palkinnon sai Pirjo Annunen, toinen Lea Kokko, kolmannen palkinnon pokkasi Vappu Hautala ja arpa onni suosi tällä kertaa Vappua,näin ratkesi kolmannen tilan tasatulos.

Miesten myös kova tasoisen sarjan kunkku oli Väinö Pitkälä toinen Tauno Sunila kolmas mutta ei vähäisin Raimo Hautala.
Kiitokset osallistujille, suuret kiitokset ahvenista maukkaan lohisopan loihtineille Marja-Liisalle ja Toinille.

Kuvia kansiossa "KESÄKALA KILPAILUT".

VAPPU 2019 VAASKELASSA

Viileästä ilmasta huolimatta + 5 ja sateen tihkua, meitä oli saapunut Vapun viettoon neljättä kymmentä henkilöä.
Tosin jouduimme olemaan lähinnä tuvan antaman lämmön suojassa, mutta kahvi, sima, munkit ja takan hiilloksella paistetut makkarat tekivät kauppansa.
Heikin säestyksellä tapahtui yhteislaulua ja tunnelma oli kaikin puolin vappuun kuuluvan rentoa, kansiossa "VAPUT VAASKELASSA", Jaskan ja Raimon ottamia kuvia.

SYDÄNISKURIN KÄYTTÖKOULUTUS

Oulun Eläkeläisten toimesta hankittiin Vaaskelaan sydäniskuri, koska meillä on kesäisin niin paljon toimintaa kohteessa.
Tanssit yleisömäärältään ehdottomasti suurin tapahtumien osa, viikoittaiset toiminta päivät ja sattuman varaiset vuokralaisten tilaisuudet, joten on katsottu laitteen hankinta tarpeelliseksi.
Vaaskelassa pidettiin 16.4.2019. SPR.n Oulun osaston ohjaama, sydäniskurin koulutus tilaisuus, ryhmäkoko oli ylitse Opetushallituksen suosituksen.
Yhteinen mielipide oli, että tilaisuus oli hyvä ensiapukoulutus eikä vain pelkkä sydäniskuriin perehdyttäminen, Suuret kiitokset SPR.n ryhmälle.

Kuvia tilaisuudesta kansiossa "VAASKELA" / kuvat. Raimo teksti. Martti

HAAPARANNAN TANSSIMATKA

Suoritimme 22.3.2019 tanssi ja ostosmatkan Haaparantaan,reissu oli mukava välipala arkeen. Matkat meni rattoisasti, yhteislaulujen, pienten tarinoiden ja arpajaisten merkeissä.
Peräpohjolan Opistolla ruokailimme, ruoka oli maittavaa joten tanssia jaksettiin, vaikka vatsa oli täysi.
Matkalla meitä oli yli kolmekymmentä ulkomaan matkalaista, reissu oli kaikilta osiltaan onnistunut.

Tapsa kertoi ja Ritva kirjoitti.

KEVÄÄN 2019 PILKKIKISAT

Keskiviikkona 20.3. pidettiin joka vuotinen jäsenten välinen pilkkikilpailu, tutulla rannalla, sää oli kohtalainen, yöllä ollut pieni pakkanen varmisti jäälle pääsyn ja aurinkolaseja ei välttämättä tarvinnut mutta ei sadevarusteitakaan.
Kahvittelun jälkeen siirryimme kisa-alueelle, meitä oli lähivuosien tilastoja katsellen uusi osallituja ennätys, naisten sarja 7 osallistujaa, miesten sarja 9 osallistujaa.
Vettenhaltija Ahti oli jostain syystä tullut sellaiseen johtopäätökseen, että ainoastaan kahta miesten sarjan osallistujaa suosi poikkeavalla saalis määrällä, kaikille muille kilpailijoille antoi tarkoin saman saaliin.
Loppu tuloksena, parhaimpana ratkaisuna pidettiin mitalistien arvontaa, tasa saaliisen päätyneiden kesken.
Naisten mitalistit: 1. Hilkka Halonen 2. Pirkko Saarela 3. Raija Jääskö
Miesten mitalistit: 1. Veikko Saarela 1080g 2. Väinö Pitkälä 340g 3.Olli Riskilä arv.
Kisan jälkeen nautimme Toinin ja Marja-Liisan valmistaman maittavan ruuan, jälkiruuan ja kahvit.

Onnittelut voittajille, kiitokset osallistujille, yleisölle, järjestelyhin osallistuneille ja erityiset kiitokset emännille.

Kuvia kansiossa "PILKKIKISAT".

PIKKUJOULU 2018

Vietimme 7.12. Pikkujoulua ravintola Kasarmissa, joka on Ammattiopisto Luovin opetusravintola entisellä Intiön kasarmialueella.
Tervetuliais-sanojen yhteydessä Puheenjohtajamme Sulo totesi meitä saapuneen runsaslukuisena tapahtumaan, mikä on tyytyväisyydellä pantava merkille.
Onhan pikkujoulu tavallaan meidän päätapahtuma, jossa meidän noin satalukuinen joukko erilaisissa toiminnoissa mukana olevia voi tavata, ja viettää iltaa yhdessä.
Maittavan ja monipuolisen jouluaterian jälkeen, ilta eteni ohjelma osuuteen, Askeltajien, taikuri Tapion ja Ykän bändin tanssittamaan musiikkiin.
Tällä kertaa emme kuulleet tiernapoikia, emmekä nähneet Joulupukkia, meistä ilmeisesti joku oli ollut tuhmana vuoden aikana.
Onhan pukillakin sana, "armeija" tonttu sanastossa, armeijan alueella jopa entisellä, saa rangaistuksen kaikki jos yksi mokaa, lienee pukin linja.
Kansiossa "PIKKUJOULUT" muutama kuva tilaisuudesta.

Hyvää joulun aikaa kaikille toivottaa. Anneli ja Martti.

SYKSYN 2018 TALKOOT

Syksyn siivoustalkoot pidettiin Vaaskelassa 17.10.ilma oli syksyisen sumuinen. Mutta kohteet tuli siivotuiksi ja laitetuiksi kuntoon niin sisällä rakennuksissa kuin ulkonakin, kohteissa joissa huomattiin olevan kohennettavaa.
Keittiön tytöt Liisa, Marja Leena ja Helena olivat laittaneet maittavan aterian, joten kyllä olikin siivousvälineille helppo antaa liikuntaa, kiitos emännille ja kaikille mukana olleille ja muuten tapahtumaa suunnitelleille.
Tapahtumasta joitain kuvia: Albumissa / uusimmat kuvat / vaaskela- / sekä kansiossa, pidetään "PIDETÄÄN VAASKELA KUNNOSSA".

Teksti. Ritva / Martti Kuvat. Vappu / Raimo / Matti

HYVINVOINTILOMA HÄRMÄN KYLPYLÄSSÄ 1-6.10.2018

-Maanantaina aamulla lähdettiin matkalle yhdessä Kiimingin Eläkeläisten kanssa. Meitä oli noin 60 henkilöä. Loma oli Solaris-lomien tuettuja lomia, joita muutamien vuosien välein meidänkin järjestölle tulee haettavaksi. Hakumenettelystä oli tiedotteita kevään aikana.
Perillä Ylihärmässä olimme kahden paikkeilla ja loppupäivä olikin taloon tutustumista ja majoittumista. Useat tosin ennättivät käydä jopa useissa vapaa-ajan harrasteissa.
-Tiistaina aamupalan jälkeen olikin sitten ryhtijumppaa. Lounaalla ilmeisesti syötiin sopimattomasti, koska välittömästi alkoi ravitsemusneuvonta.
Ennen päivällistä testasimme näppivoimamme, keuhkojen tehot, yhdellä jalalla tasapainoilun sekä kymmenen metrin pikakävelyn.
-Keskiviikko alkoi niskajumpalla, joka oli niin rankka tapahtuma, että useammalla oli hartialihakset hapoilla.
Ruokailun jälkeen tulikin sitten ympäristöoppia ja entisajan häjyläisyydestä kuten Isontalon Antista ja Rannanjärvestä.
Molempien porraspielestä ajettiin. Sisälle ei rohorettu mennä. Opas tosin valisti, että nykyinen neljäs sukupolvi on kaikin puolin ystävällisiä.
Kierrokseen sisältyi Suomen ainoa ovaalin muotoinen ravirata sekä monelle yllätyksellisen voimakas pienteollisuus, joka vaikutti tosin paisuneen aika suureksi. Powerpark taisi myös olla matkan varrella. Anssin Jussin asuun eli härmäläisten miesten kansallispukuun ja puukkoon varustautunut opas on matkailualan parhaimmistoa.
-Torstaina oli aluksi vertaistuki-luento, seuraavan ohjelman nimi oli harhaanjohtava: joogaa, mutta eihän se mitään raukeuden hakua ollut vaan rankkaa lihasten ja jäntereiden venyttelyä.
Vielä ehdimme ennen päivällistä yhteisen hetken nimissä tunnistautua mielipuiksimme. Vain kelohonka puuttui valikosta.
-Perjantaina olikin heti aamusta tuolijumppaa mainion oppaan vetämänä, askartelua ja lomapalaute.
-Lauantaina takaisin kotiin ruokailun jälkeen.
-Vapaa-ajan toimintaa oli myös runsaasti: allasjumppaa, elokuvia ja karaoke, joka vaikutti olevan suosittua. Viikko huipentui perjantaina sekahaku tansseihin Souvareiden säestämänä.

Viihtyisän loman kruunasivat hyvät matkatoverit. Kiitokset kaikille mukana olleille. Kuvia kansiossa, "HYVINVOINTILOMA".

teksti. Ritva ja Martti

VENETSIALAISET VAASKELASSA

Vietimme venetsialaisia lauantaina 1.9.2018 eli viikkoa myöhemmin kuin enemmistö.Ilmojen haltija suosi tapahtumaamme ja siitä johtuen osallistujamääräkin oli runsas.
Ilmeistä päätellen ohjelmaan oltiin tyytyväisiä, eikä ihme.Taitavat aktiivimme olivat loihtineet viihdyttävän kokonaisuuden: "Mauttomat." Tyttömme Raija , Lea ja Liisa esittivät hulvattoman ohjelman pukeutumisineen, jonka Briitta oli ohjannut.
Fakiiri Tapsa kauhistutti yleisöä nielemällä tulta. Onneksi ei koskenut jätkänkynttilään. Askeltajat esittivät kolme tanssinumeroa. Eero ja Esa esittivät soitantaa, laulua ja toimivat yhteislaulun vetäjinä. Lopuksi tanssittiin. Marja-Liisa , Maila ja Toini pitivät huolta kahvituksesta pannareineen. Pirjo ja Tauno vastaavasti hoitivat maistuvien makkaroiden saatavuuden. Toivottavasti kaikki viihtyivät. Kiitokset kaikille järjestäjille ja tapahtumaan osallistuneille. Kuvia kansiossa "VENETSIALAISET".

Teksti.Ritva

TEATTERIMATKA ÄMMÄNSAAREEN 28.7.2018

Meitä oli lähes viisikymmentä toivorikasta matkalaista, jotka lähdimme lauantaina 28.7. aamulla kohti Ämmänsaaren kesäteatteria OTP:n onnikalla. Kahvit nautimme Valkeisjärven rannalla.Pääsimme hyvissä ajoin varatuille paikoille, vaikka pientä hankaluutta taisi olla lippujen saannissa. Katsomossa oli arviolta tuhatkunta katsojaa.

Näytelmä "Navettamaisteri" oli tuttua Schroderus-laatua. Tarina kuvasi pienen ihmisen elämää maaseudulla EU:n ja ökyisäntien puristuksessa.
Loppu oli kuitenkin onnellinen, kuten kesäteatterissa pitääkin.

Siirryimme Ämmänsaareen maukkaalle aterialle Kultaiseen Kukkoon. Kotimatkalla pysähdyimme ihmettelemään Utajärven rautatieasemaa. Ouluun saavuimme illalla kahdeksan maissa. Väkeä näytti olevan sankoin joukoin liikkeellä kohti Kuusisaaren Qstock-festareita.

Matka oli kaikin puolin onnistunut. Kiitos kaikille mukana olleille.
Kuvia kansiossa "TEATTERI MATKAT SUOMUSSALMELLE".

Teksti. Matti Virkkunen

JUHANNUS 2018 VAASKELASSA

Juhanuksena oli kokoontunut Vaaskelaan porukkaa aaton viettoon, katso tarkemmin kesäkuun tapahtumakalenterista, ja juhannuksia, kansiosta.
Joku mukana ollut voisi tehdä tarinaa, liitettäväksi tähän yhteyteen.

Kuvia kansiossa "JUHANNUKSET".

KESÄKAUDEN AVAJAISET 2018

Kesäkauden avajaiset pidettiin 6.6 vilpoisan sään vallitessa, mutta tunnelma oli lämmin. Kiitos siitä huvitoimikunnalle ja muille ohjelman esittäjille ja tuottajille.
Huvitoimikunnan toimesta esitettiin kavalkadi kansanlaulusta karaokeen. Myös tanssiryhmät Askeltajat sekä Ranttalit viihdyttivät tanssillisilla esityksillään.
Heikin ja Eeron johdolla laulettiin ja kuoromme Eloisat esitti keväisiä lauluja. Anttilan keväthuumauksen yhteydessä itse Anttilakin ilmestyi suorittamaan oman tanssiesityksensä. Lopuksi tanssittiin levyjen tahtiin.
Kaikki ohjelma oli yleisön mieleistä. Kiitos siitä esittäjille ja muuten mukana toimineille. Kuvia kansiossa "KESIEN AVAJAISIA".

Teksti. Ritva

ONKIKISAT 23.7.2018

Ongintakilpailu onnistui niin sään kuin saaliinkin suhteen mainiosti, kuten kuvakollaasistakin voidaan päätellä. Naisten sarjan voittaja oli Pirkko Saarela, toiseksi tuli Vappu Hautala ja kolmanneksi Pirjo Annunen.
Miesten sarjan voittaja oli Jaakko Holappa, toinen Veikko Saarela, kolmas Sulo Penttilä. Tapio Laatikainen jäi harmittavimmalle neljännelle sijalle.
Kisan jälkeen maistui ruoka hyvin, josta Kiitokset keittiöhenkilöille. Kiitokset myös osallistujille sekä tapahtuman järjestäjille. Kuvia kansiossa "KESÄKALA KILPAILUT"

Teksti. Ritva ja Martti

PILKKIKISAT 2018

Kisat käytiin Vaaskelanrannassa loistavissa olosuhteissa. Ainut kiusa oli häikäisevä auringonpaiste, jota vielä valkoinen hanki tehosti. Kilpailuun oli ilmoittautunut vain pieni joukko kisaajia, ehkäpä tästä syystä saalis ei ollut Pietarin kalansaaliiseen verrattavissa. Naisten sarjassa ei saatu voittajaa selville, koska kukaan ei saanut kalaa, niin palkinnot arvottiin. Miesten sarjassa kuitenkin kolme kisaajaa sai saalista, joten mitallisijat saatiin selville suurehkolla vaaalla. Saaliista ja tapahtumaan osallistuneista kuvia albumissa. Tapahtuman lopuksi emännät tarjosivat maukkaan lohikeittoaterian. Kuvia kansiossa "PILKKIKISAT".

Teksti. Matti

RANTTALI MENESTYI TAMPEREELLA 2017

OULUN ELÄKELÄISTEN tanhuryhmä Ranttali osallistui marraskuun toisen viikonlopun aikana Veteraanien kulttuurikatselmuksessa Tampereella esittäen tanhusovellukset Saimaanrannan laulusta ja Oulujoki-humpasta. Lauantai 1.11. aamupäivä oli varattu harjoituksiin ja iltapäivällä kaikki 25 ryhmää kaikkialta Suomesta esittivät omat ohjelmansa, joista valittiin parhaat sunnuntain 12.11. loppukatselmukseen.

Riemu oli ylimmillään, kun saimme kuulla tulokset, Ranttali oli valittu sunnuntain loppukatselmukseen. Kova harjoittelu kantoi hedelmää ja ryhmä onnistui mainiosti esityksessään myös sunnuntaina raikuvien suosionosoitusten saattelemana. Paavo Juvani, ryhmän ohjaaja, saattoi saattoi todeta tehneensä hyvää työtä.

Ranttalin lisäksi kulttuurikatselmukseen osallistuivat Oulusta myös Askeltaja ryhmä (senioritanssi) ja Haukiputaan Heiton Vierivät Kivet esittäen Kosiolaulun, joka myös selvitti tiensä sunnuntain loppukatselmukseen. Paluumatkalla linja-autossa näimme iloisia kasvoja, olihan kuukausien työ saanut tunnustusta myös valtakunnallisella tasolla. Toivotamme uusia kasvoja tervetulleiksi ryhmiimme hyvien harrastusten pariin. Kuvia kansiossa "TANHURYHMÄ RANTTALI".

Teksti. Arvo Kärkkäinen

ELÄKELÄISET RY:n KESÄPÄIVÄT VUOKATISSA 13-15.6.2017

TIISTAINA 13.6. bussilastillinen Oulun eläkeläisiä kokoontui ensin vaaskelaan ja sitten linja -autoaseman kautta suuntasi matkansa pekan johdolla kohti Kainuuta, porukka tankkasi välillä muonaa ja saapui S-hotellin iltapäivällä.

Majoittumisen jälkeen monet levähtivät ja sen jälkeen suunnattiin Katinkultaan seuraamaan ensimmäisen päivän ohjelmaa. Musiikki soi joka puolella, karaokea kuunneltiin ja hierottiin älynystyröitä Suomi 100-tietovisassa, harmi, että oululaisilta puuttui oma joukkue. Tiistain kohokohta olivat kainuulaisten järjestämät avajaiset.Todella mukavaa ohjelmaa Konsta Pylkkäsen johdolla, nauruhermot joutui koville! Illan päätteeksi ehdimme nipin napin pyörähtämään Napiksella muutaman valssin ja tangon.

KESKIVIIKKONA riitti menoa jokaiseen makuun, heti aamusta alkoivat Ranttalin harjoitukset. Tilkkutäkkiporukka pisti parastaan ja Koko Suomi tanssi veti mukaansa innokkaimmat panemaan jalalla koreasti. Päivän aikana kaikki ohjelmiin osallistujat harjoittelivat torstain pääjuhlaan niin ahkerasti etteivät ehtineet kunnolla paikasta toiseen. Poloneesin sävelet valmistivat meitä keskiyön päätökseen, johon osallistui puolen yön aikoihin satapäinen juhlijajoukko. Iltamissa jälleen korkeatasoisia esityksiä ja lopuksi testattiin tanssilattian liukkautta.

Torsaina Ranttali kertasi tanhukuvioita hotellilla heti aamusta ja sen jälkeen siirryttiin Katinkullan areenalle seuraamaan pääjuhlaa. Yleisö sai nauttia korkeatasoisista runo-laulu ja tanhuesityksiä ja Merja Kyllösen juhlapuhe palkittiin raikuvin suosion osoituksin.

Kotiinpaluun aika koitti puolen päivän jälkeen Pekka ja bussikuski hoitivat matkalaiset turvallisesti kotiin, heidän ansiotaan olivat myös toimivat kuljetukset hotellin ja katinkullan välillä.Kuvia kansiossa "VUOKATN KESÄPÄIVÄT".

Ranttalin jäsen. Arvo Kärkkäinen

Kesäkauden avajaiset 31.05.2017


Vaaskelassa vietimme kesän avajaisia tämän alkukesän tyypillisessä säässä. Lunta ei kuitenkaan satanut.
Juhlan aloitti Puheenjohtajamme Sulo Penttilä yhdistetyllä juhlapuheella ja jumppatuokiolla.

Oma tanhuryhmämme Ranttali esitti meille varsin tyylikkän ohjelman.

Näytelmän "€uron viemää" esitti Oulu-opiston Haukiputaan senioriteeatteri. Esityskäsitteli meille kaikille ajankohtaista vanhenemista ja laitos- ja kotihoidon välisiä ongelmia. Kiitos senioriteatterille.

Kuvia kansiossa "KESIEN AVAJAISIA".

Lähetä linkki ystävällesi

Aluejärjestön talvipäivät 2017


Auran Majalla oli 17.3. talvipäivät. Yhdistyksemme osallistui aktiivisesti moniin sarjoihin. Parhaan tuloksen saavuttivat tyttömme viestissä. He voittivat kisan. Tämä oli kolmas kerta peräkkäin. Kiertopalkinto oli tytöille katkolla ja nyt se jäi Oulun Eläkeläisille. Alla joukkueen kokoonpano. Naiset 3x1km 1,Ritva Kenttä 2, Liisa Salmela 3, Raija Kilpiö aika 16.15. Tyttömme olivat aivan kärkipaikoilla myös yksilömatkoilla. Kilpailujen tulokset saat uudelle välilehdelle klikkaamalla alla olevaa linkkiä http://jokilaaksojenaluejarjesto.kotisivukone.com/... Tuloslistaan ei ole merkitty ollenkaan sauvakävelijöitä. Yhdistyksemme voitti kisan ylivoimaisesti. Paras oli Raimo Hautala. Osallistujia tähän uuteen lajiin oli viisi; kaikki omasta yhdistyksestämme. Kuvia kansiossa "TALVITAPAHTUMIA".

Martti Korhonen kylässä

Eläkeläiset ry: puheenjohtaja Martti Korhonen vieraili maanantaikerhossa. Kertoen eläkeläisten tukalasta asemasta ja keinoista, joilla asiaan saisi parannusta.Oma tanhuryhmämme Ranttali esiintyi ensimmäistä kertaa kerhossamme. Lisäksi muuta omaa ohjelmaa ja lopuksi tietenkin nisukahvet.

Elokuvaa tekemässä


Oulun Eläkeläiset saivat osallistua elokuvan tekoon avustajina kahtena päivänä. Elokuvan työnimi on East of Sweden (Ruotsista itään). Elokuvan ohjaa Simo Halinen ja pääosissa ovat Laura Pirn ja Samuli Vaaramo. Elokuva tulee teattereihin noin vuoden kuluttua. Kuva-albumista löytyy kuvia aiheesta.Kokemus oli porukkamme mielestä erittäin mielenkiintoinen.Avustajajoukko_yhteiskuvassa

Pärnyn matka 7.8. 2016


Matka alkoi sunnuntaiaamuna 7. elokuuta klo 5 aamulla OTP:n linja-autolla. Matkassa oli kaksikymmentä yhdistyksemme jäsentä ja vajaa kymmenen matkalaista, jotka olivat ostaneet matkansa OTP:n nettikaupasta. Perillä Tervis-kylpylässä olimme noin klo 20.

Maanantaiaamun lääkärintarkastuksen jälkeen kaikki saivat henkilökohtaisesti sovitetun hoito-ohjelman, johon sisältyi neljä hoitoa päivässä. Hoitoja oli monenlaisia: hierontaa, magneettihoitoja, ”nyhtölihahoito” eli voimakas vesihieronta, moninaiset yrttikylvyt ja parafiinihoidot.

Matkan hintaan (490 euroa) sisältyi hoitojen lisäksi puolihoito. Ruoka oli maittavaa ja kylpylän palvelu ystävällistä lukuun ottamatta osaa hoitohenkilökunnasta, joilla vielä vanha neuvostoaikainen ”palvelualttius” heijastui asiakaspalveluun.

Paluumatkalle lähdimme perjantaina 12. elokuuta aamupalan jälkeen. Bussissa kävimme menomatkalla leikkimielisen tietokilpailun. Paluumatkalla yleisön pyynnöstä (huolimatta) käytiin uusi samanlainen kilpailu. Bonuskysymyksenä Pohjanmaalta oli kolme automerkkiä, jotka alkavat R-kirjaimella. Oikea vastaus kuului: Ratsun, Rotke ja Riisselimersu.

Yhdistyksemme puolesta matkaa johti tyylillä Karppisen Pekka. Linja-autoamme kuskasi Kalevi Jurvelin. Hänellä on laaja kokemus Pärnun matkoista ja hän auttoikin meitä monissa kylpylää ja Pärnua koskevissa kysymyksissä. Autokin oli meillä käytössä koko matkan ajan. Autolla teimme mm kaupunkikierroksen, jota opasti paikallinen asiansa osaava opas. Viron vapaussodan muistomerkillä otimme koko porukasta oheisen ryhmäkuvan.

Vapaa-aikaa jäi melko runsaasti. Kaupunki tarjosi monia mahdollisuuksia ostoksiin, kulttuuriin (valokuva paikallisesta konsertista kuva-albumissa) ja ulkoiluun.

Sää matkan aikana oli melko suotuisa ja antoi mahdollisuuden ihailla kaupungin monia puistoja. Meressäkin jotkut kävivät uimassa melkoisessa aallokossa.

Käydyn palautekeskustelun perusteella useimmat matkalaiset haluavat palata Pärnuun uudestaan. Viiden päivän matkan sijasta seitsemän päivän matka kuulosti olevan halutumpi, koska se antaa enemmän vapaa-aikaa, eikä hinta nouse suhteessa kovin paljon. Matka oli hyvin onnistunut.

Onkikilpailu 1.8.2016


Perinteinen onkikilpailu pidettiin elokuun 1.päivänä Möljällä.

Naisten sarjassa kaikki osallistujat voittivat tasatuloksella. Kukaan ei saanut kalaakaan.

Osallistujia oli viisi: Pirkko Saarela, Pirjo Annunen, Vappu Hautala, Ritva Savilaakso ja Tyyne Leviäkangas.

Miesten sarjan voitti Sulo Penttilä (60g), toiseksi tulivat samalla tuloksella (40g) Toimi Nissinen ja Väinö Pitkälä. Neljäs oli Raimo Hautala (30g). Viidenneksi kalasti Ville Nevala. Tauno Sunila jäi saaliitta, mutta ei masentunut, vaan veti kisan tyylillä läpi.

Vaaskelassa emännät tarjosivat kisaväelle maukkaan lohikeiton.

Kuvia kansiossa "KESÄKALA KILPAILUT"

Äitienpäiväjuhla 9.5.2016


Meillä oli äitienpäivän jälkeisenä maanantaina lämminhenkinen juhla äideille.Tilaisuuden avasi puheenjohtaja Penttilä. Raili Tuovila esitti lausuntaa. Tämän jälkeen Tanhuryhmä Siikaset esitti neljä tanssia. Kuoromme Eloisat lauloi komeasti mm. "Äideistä parhain" johtajanaan Ahti Sepp.
Olavi Peltoniemi toi juhlapuheessaa esille äitien tärkeyden meille kaikille. Myös emäntiemme arvokkaan uurastamisen Olavi puheessaan toi esille.
Lopuksi lauloimme yhdessä Ahti Seppin johdolla ennen kuin nautimme kahvit.
Juhlan yhteydessä miehet jakoivat ruusut kaikille äideille.
Kuva-albumissa on kuvia juhlasta.