TEATTERIMATKA ÄMMÄNSAAREEN 28.7.2018

Meitä oli lähes viisikymmentä toivorikasta matkalaista,jotka lähdimme lauantaina 28.7. aamulla kohti Ämmänsaaren kesäteatteria OTP:n onnikalla.Kahvit nautimme Valkeisjärven rannalla.Pääsimme hyvissä ajoin varatuille paikoille,vaikka pientä hankaluutta taisi olla lippujen saannissa.Katsomossa oli arviolta tuhatkunta katsojaa.

Näytelmä "Navettamaisteri" oli tuttua Schroderus-laatua.Tarina kuvasi pienen ihmisen elämää maaseudulla EU:n ja ökyisäntien puristuksessa.
Loppu oli kuitenkin onnellinen,kuten kesäteatterissa pitääkin.

Siirryimme Ämmänsaareen maukkaalle aterialle Kultaiseen Kukkoon.Kotimatkalla pysähdyimme ihmettelemään Utajärven rautatieasemaa.Ouluun saavuimme illalla kahdeksan maissa.Väkeä näytti olevan sankoin joukoin liikkeellä kohti Kuusisaarta QSTOKC-festareille.

Matka oli kaikin puolin onnistunut.Kiitos kaikille mukana olleille.
Kuva-alpumissa on kuvia matkalta.

Matti Virkkunen

ONKIKISAT 23.7.2018

Onginta kilpailu onnistui niin sään kuin saaliinkin suhteen mainiosti,kuten kuva kollaasistakin voidaan päätellä.Naisten sarjan voittaja oli Pirkko Saarela toinenVappu Hautala kolmas Pirjo Annunen.
Miesten sarjan voittaja oli Jaakko Holappa toinen Veikko Saarela kolmas Sulo Penttilä,Tapio Laatikainen jäi harmittavimmalle neljännelle tilalle.
Kisan jälkeen maistui ruoka hyvin,josta Kiitokset keittiöhenkilöille,kiitokset myös osallistujille kuin tapahtuman järjestäjille.

nimimerkki:rima

KAUSTISEN MATKA 14.7.2018

Kotisivujen pitäjät odottavat tämän matkan organisaatiolta juttua ja valokuvia liitettäväksi sivuillemme.

osoite. (martti.eilola@gmail.com)

PILKKIKISAT 2018


Kisat käytiin Vaaskelanrannassa loistavissa olosuhteissa.Ainut kiusa oli häikäisevä auringonpaiste,jota vielä valkoinen hanki tehosti. Kilpailuun oli ilmoittautunut vain pieni joukko kisaajia,ehkäpä tästä syystä saalis ei ollut Pietarin kalansaaliiseen verrattavissa.Naisten sarjassa ei saatu voittajaa selville,koska kukaan ei saanut kalaa,ja palkinnot arvottiin. Miesten sarjassa kuitenkin kolme kisaajaa sai saalista,joten mitallisijat saatiin selville suurehkolla vaaalla. Saaliista ja tapahtumaan osallistuneista kuvia albumissa.Tapahtuman lopuksi emännät tarjosivat maukkaan lohikeittoaterian.

RANTTALI MENESTYI TAMPEREELLA 2018

OULUN ELÄKELÄISTEN tanhuryhmä Ranttali osallistui marraskuun toisen viikonlopun aikana Veteraanien kulttuurikatselmuksessa Tampereella esittäen tanhusovellukset Saimaanrannan laulusta ja Oulujoki-humpasta.Lauantai 1.11. aamupäivä oli varattu harjoituksiin ja iltapäivällä kaikki 25 ryhmää kaikkialta Suomesta esittivät omat ohjelmansa,joista valittiin parhaat sunnuntain 12.11.loppukatselmukseen.

Riemu oli ylimmillään ,kun saimme kuulla tulokset,Ranttali oli valittu sunnuntain loppukatselmukseen. Kova harjoittelu kantoi hedelmää ja ryhmä onnistui mainiosti esityksessään myös sunnuntaina raikuvien suosionosoitusten saattelemana.Paavo Juvani,ryhmän ohjaaja,saattoi saattoi todeta tehneensä hyvää työtä.

Ranttalin lisäksi kulttuurikatselmukseen osallistuivat,Oulusta myös Askeltaja ryhmä (senioritanssi) ja Haukiputaan Heiton Vierivät Kivet esittäen Kosiolaulun,joka myös selvitti tiensä sunnuntain loppukatselmukseen. Paluumatkalla linja autossa näimme iloisia kasvoja, olihan kuukausien työ saanut tunnustusta myös valtakunnallisella tasolla.Toivotamme uusia kasvoja tervetulleiksi ryhmiimme hyvien harrastusten pariin.

Teksti Arvo Kärkkäinen

ELÄKELÄISET RY:n KESÄPÄIVÄT VUOKATISSA 13-15.6.2017

TIISTAINA 13.6. bussilastillinen Oulun eläkeläisiä kokoontui ensin vaaskelaan ja sitten linja -autoaseman kautta suuntasi matkansa pekan johdolla kohti Kainuuta, porukka tankkasi välillä muonaa ja saapui S-hotellin iltapäivällä.

Majoittumisen jälkeen monet levähtivät ja sen jälkeen suunnattiin Katinkultaan seuraamaan ensimmäisen päivän ohjelmaa.Musiikki soi joka puolella,karaokea kuunneltiin ja hierottiin älynystyröitä Suomi 100-tietovisassa,harmi,että oululaisilta puuttui oma joukkue. Tiistain kohokohta olivat kainuulaisten järjestämät avajaiset,todella mukavaa ohjelmaa Konsta Pylkkäsen johdolla,nauruhermot joutui koville! Illan päätteeksi ehdimme nipin napin pyörähtämään Napiksella muutaman valssin ja tangon.

KESKIVIIKKONA riitti menoa jokaiseen makuun,heti aamusta alkoivat Ranttalin harjoitukset,tilkkutäkkiporukka pisti parastaan ja Koko Suomi tanssi veti mukaansa innokkaimmat panemaan jalalla koreasti.Päivän aikana kaikki ohjelmiin osallistujat harjoittelivat keskiviikon iltamiin ja torstain pääjuhlaan niin ahkerasti etteivät ehtineet kunnolla paikasta toiseen. Poloneesin sävelet valmistivat meitä keskiyön päätökseen ,johon osallistui puolen yön aikoihin satapäinen juhlijajoukko.Iltamissa jälleen korkeatasoisia esityksiä ja lopuksi testattiin tanssilattian liukkautta.

Torsaina Ranttali kertasi tanhukuvioita hotellilla heti aamusta ja sen jälkeen siirryttiin Katinkullan areenalle seuraamaan pääjuhlaa.Yleisö sai nauttia korkeatasoisista runo-,laulu-ja tanhuesityksiä ja Merja Kyllösen juhlapuhe palkittiin raikuvin suosion osoituksin.

Kotiinpaluun aika koitti puolilta päivin,jälleen Pekka ja bussikuski hoitivat matkalaiset turvallisesti kotiin,heidän ansiotaan olivat myös toimivat kuljetukset hotellin ja katinkullan välillä.

Ranttalin jäsen Arvo Kärkkäinen


Kesäkauden avajaiset 31.05.2017


Vaaskelassa vietimme kesän avajaisia tämän alkukesän tyypillisessä säässä. Lunta ei kuitenkaan satanut.
Juhlan aloitti Puheenjohtajamme Sulo Penttilä yhdistetyllä juhlapuheella ja jumppatuokiolla.

Oma tanhuryhmämme Ranttali esitti meille varsin tyylikkän ohjelman.

Näytelmän "€uron viemää" esitti Oulu-opiston Haukiputaan senioriteeatteri. Esityskäsitteli meille kaikille ajankohtaista vanhenemista ja laitos- ja kotihoidon välisiä ongelmia. Kiitos senioriteatterille.

Kuvagalleriassa on muutama kuva juhlasta

Lähetä linkki ystävällesi

Aluejärjestön talvipäivät 2017


Auran Majalla oli 17.3. talvipäivät. Yhdistyksemme osallistui aktiivisesti moniin sarjoihin. Parhaan tuloksen saavuttivat tyttömme viestissä. He voittivat kisan. Tämä oli kolmas kerta peräkkäin. Kiertopalkinto oli tytöille katkolla ja nyt se jäi Oulun Eläkeläisille. Alla joukkueen kokonnpano Naiset 3x1km 1.Ritva Kenttä Oulun Eläkeläiset 2 os.Liisa Salmela 3os.Raija Kilpiö, aika 16.15 Tyttömme olivat aivan kärkipaikoilla myös yksilömatkoilla. Kilpailujen tulokset saat uudelle välilehdelle klikkaamalla alla olevaa linkkiä http://jokilaaksojenaluejarjesto.kotisivukone.com/... Tuloslistaan ei ole merkitty ollenkaan sauvakävelijöitä. Yhdistyksemme voitti kisan ylivoimaisesti. Paras oli Raimo Hautala. Osallistujia tähän uuteen lajiin oli viisi; kaikki omasta yhdistyksestämme. Kuva-albumissa on valokuvia kisoista.

Martti Korhonen kylässä

Eläkeläiset ry: puheenjohtaja Martti Korhonen vieraili maanantaikerhossa kertoen eläkeläisten tukalasta asemasta ja keinoista, joilla asiaan saisi parannusta.Oma tanhuryhmämme Ranttali esiintyi ensimmäistä kertaa kerhossamme. Lisäksi muuta omaa ohjelmaa ja lopuksi tietenkin nisukahvet.

Elokuvaa tekemässä


Oulun Eläkeläiset saivat osallistua elokuvan tekoon avustajina kahtena päivänä. Elokuvan työnimi on East of Sweden (Ruotsista itään). Elokuvan ohjaa Simo Halinen ja pääosissa ovat Laura Pirn ja Samuli Vaaramo. Elokuva tulee teattereihin noin vuoden kuluttua. Kuva-albumista löytyy kuvia aiheesta.Kokemus oli porukkamme mielestä erittäin mielenkiintoinen.Avustajajoukko_yhteiskuvassa

Pärnyn matka 7.8. 2016


Matka alkoi sunnuntaiaamuna 7. elokuuta klo 5 aamulla OTP:n linja-autolla. Matkassa oli kaksikymmentä yhdistyksemme jäsentä ja vajaa kymmenen matkalaista, jotka olivat ostaneet matkansa OTP:n nettikaupasta. Perillä Tervis-kylpylässä olimme noin klo 20.

Maanantaiaamun lääkärintarkastuksen jälkeen kaikki saivat henkilökohtaisesti sovitetun hoito-ohjelman, johon sisältyi neljä hoitoa päivässä. Hoitoja oli monenlaisia: hierontaa, magneettihoitoja, ”nyhtölihahoito” eli voimakas vesihieronta, moninaiset yrttikylvyt ja parafiinihoidot.

Matkan hintaan (490 euroa) sisältyi hoitojen lisäksi puolihoito. Ruoka oli maittavaa ja kylpylän palvelu ystävällistä lukuun ottamatta osaa hoitohenkilökunnasta, joilla vielä vanha neuvostoaikainen ”palvelualttius” heijastui asiakaspalveluun.

Paluumatkalle lähdimme perjantaina 12. elokuuta aamupalan jälkeen. Bussissa kävimme menomatkalla leikkimielisen tietokilpailun. Paluumatkalla yleisön pyynnöstä (huolimatta) käytiin uusi samanlainen kilpailu. Bonuskysymyksenä Pohjanmaalta oli kolme automerkkiä, jotka alkavat R-kirjaimella. Oikea vastaus kuului: Ratsun, Rotke ja Riisselimersu.

Yhdistyksemme puolesta matkaa johti tyylillä Karppisen Pekka. Linja-autoamme kuskasi Kalevi Jurvelin. Hänellä on laaja kokemus Pärnun matkoista ja hän auttoikin meitä monissa kylpylää ja Pärnua koskevissa kysymyksissä. Autokin oli meillä käytössä koko matkan ajan. Autolla teimme mm kaupunkikierroksen, jota opasti paikallinen asiansa osaava opas. Viron vapaussodan muistomerkillä otimme koko porukasta oheisen ryhmäkuvan.

Vapaa-aikaa jäi melko runsaasti. Kaupunki tarjosi monia mahdollisuuksia ostoksiin, kulttuuriin (valokuva paikallisesta konsertista kuva-albumissa) ja ulkoiluun.

Sää matkan aikana oli melko suotuisa ja antoi mahdollisuuden ihailla kaupungin monia puistoja. Meressäkin jotkut kävivät uimassa melkoisessa aallokossa.

Käydyn palautekeskustelun perusteella useimmat matkalaiset haluavat palata Pärnuun uudestaan. Viiden päivän matkan sijasta seitsemän päivän matka kuulosti olevan halutumpi, koska se antaa enemmän vapaa-aikaa, eikä hinta nouse suhteessa kovin paljon. Matka oli hyvin onnistunut.

Onkikilpailu 1.8.2016


Perinteinen onkikilpailu pidettiin elokuun 1.päivänä Möljällä.

Naisten sarjassa kaikki osallistujat voittivat tasatuloksella. Kukaan ei saanut kalaakaan.

Osallistujia oli viisi: Pirkko Saarela, Pirjo Annunen, Vappu Hautala, Ritva Savilaakso ja Tyyne Leviäkangas.

Miesten sarjan voitti Sulo Penttilä (60g), toiseksi tulivat samalla tuloksella (40g) Toimi Nissinen ja Väinö Pitkälä. Neljäs oli Raimo Hautala (30g). Viidenneksi kalasti Ville Nevala. Tauno Sunila jäi saaliitta, mutta ei masentunut, vaan veti kisan tyylillä läpi.

Vaaskelassa emännät tarjosivat kisaväelle maukkaan lohikeiton.

Kuva-albumissa on kuvia kisasta

Äitienpäiväjuhla 9.5.2016


Meillä oli äitienpäivän jälkeisenä maanantaina lämminhenkinen juhla äideille.Tilaisuuden avasi puheenjohtaja Penttilä. Raili Tuovila esitti lausuntaa. Tämän jälkeen Tanhuryhmä Siikaset esitti neljä tanssia. Kuoromme Eloisat lauloi komeasti mm. "Äideistä parhain" johtajanaan Ahti Sepp.
Olavi Peltoniemi toi juhlapuheessaa esille äitien tärkeyden meille kaikille. Myös emäntiemme arvokkaan uurastamisen Olavi puheessaan toi esille.
Lopuksi lauloimme yhdessä Ahti Seppin johdolla ennen kuin nautimme kahvit.
Juhlan yhteydessä miehet jakoivat ruusut kaikille äideille.
Kuva-albumissa on kuvia juhlasta.