eKIRJASTO

Keskiviikko 10.2.2021 - Matti Virkkunen

Helpotusta nettikirjastosta

Vielä menee aikaa ennen kuin pääsemme vapaasti kulkemaan. Lukeminen on yksi tapa helpottaa yksinäisyyttä. Normaalisti kirjasto antaa hyvän palvelun ja sieltä saa hyvää lukemista vaivatta.

Jos Sinulla on Oulun kirjastokortti ja siihen liittyvä nelinumeroinen tunnusluku, jolla pääset omatoimikirjastoon, on Sinulla pääsy eKIRJASTTOON. Siellä on e-kirjoja, joita voit lukea tabletilla tai tietokoneell. Myös älypuhelimella voi lukea, mutta teksti voi käydä vähän pieneksi. Toinen tärkeä lainaustapa on ÄÄNIKIRJAT. Kuuntelin puhelimen kautta äsken Joni Skiftesvikin romaanin ”Valkoinen Toyota vei vaimoni”. Lukijan ääni oli miellyttävä ja teos kirjailijan omaan elämään liittyvä lämminhenkinen tarina. Luettavaksi valitsin Miika Nousiaisen romaanin ”Pintaremontti”. Teksti vaikuttaa melko tutulta Nousiaiselta, Huumori on kirpeää.

Minäkin olen vielä aloittelija eKIRJASTON kättäjänä. Kohtuudella sen kuitenkin oppii. Jos Sinua kiinnostaa asia, etkä omin voimin pääse eKIRJASTOON, otapa minuun yhteyttä, niin koitetan löytää konsti, jolla pääset hommassa eteenpäin.

Matti Virkkunen puh. 0405611023

Avainsanat: lainaa kirja