RANTALI 2021 TOIMINTAKERTOMUS

Tiistai 7.12.2021 - Arvo Kärkkäinen


Ranttali koronavuonna 2021

Tanhuryhmä Ranttalille, kuten monille muillekin harrasteryhmille, vuosi 2021 oli vaikea. Alkuvuonna kaikki toiminta oli pysähdyksissä korona-pandemian vuoksi. Pääsimme aloittamaan harjoitukset Vaaskelassa 19.5. kun rajoitukset alkoivat hellittää, ja 3.6. kävimme esiintymässä Attendon hoivakodissa Fregatissa.

Kaikki kesän esiintymiset tapahtuivat ulkona lukuunottamatta Tornbergin sukujuhlaa Valolla elokuun alussa.

Heinäkuussa kävimme ikäihmisten kesäjuhlassa Tuirassa, vastaanotto oli tosi lämmin, kuten myös elokuussa Tuiran asukastuvan tilaisuudessa. Saimme makoisat lättykahvit ja vieläpä suklaalevyt kotiin vietäviksi.
Syyskuu alkoi Caritas-kylän esiintymisillä kahdessa eri tilaisuudessa, onneksi kahvi lämmitti, sillä sää oli kolea ja tuulinen.
Vaaskelan kesäkauden päättäjäiset 4.9. oli viimeinen esityksemme ennen siirtymistä Aleksinkulmaan.

Aikeisempina vuosina olimme esiintyneet useissa vanhusten palvelutaloissa, mutta koronan aikaansaaman epävarmuuden vuoksi syyskaudella oli vain yksi esitys Kempeleen Hovilassa. Onneksi Aleksinkulma tarjosi mahdollisuuden tanhuta eläkeläisten tilaisuuksissa, 13.10.
Oulun Eläkkeensaajien ja 18.10 oman kerhomme tapahtumassa.
Marraskuussa vierailimme Työväen Eläkeläisten tilaisuudessa Aleksinkulmassa 17.11. ja seuraavana päivänä ilahdutimme Invalidiyhdistystä heidän viettäessä syntymäpäiviään. Eläkeliiton Kempeleen osasto oli kutsunut meidät esiintymään Nuorisoseuralle samana päivänä käydessämme Hovilan palvelutalossa 3.11.

Olimme kesän aika harjoitelleet laajan, noin 10 tanhua käsittävän ohjelman, jota esitimme useimmissa tilaisuksissa joko kokonaan tai osittain.
Tavallisesti mukana oli kahdeksan paria, joskus 6-9, kaikkihan eivät voi aina olla käytettävissä. Syksyn aikana ryhmämme harjoitteli uutterasti Vuokatti-valssia, jonka esitimme Kotkassa Veteraanien kulttuurikatselmuksessa 20.-21.11. mainiolla menestyksellä.
Launtain karsinnan jälkeen pääsimme taasen sunnuntain 'finaaliin' mahtavien aplodien kera! Suuret kiitokset tanhuajien lisäksi kuuluvat säestäjällemme Suvi Partaselle ja Vuokatti-valssin koreografian laatijalle Sinikka Mäkelälle!

Ranttali esiintyi vielä 4.12. Zeppeliinin joulutapahtumassa. Ohjaajat Ritva Kenttä ja Paavo Juvani ovat uutterasti ja antaumuksella tukeneet ryhmän jäseniä, eikä sovi unohtaa muusikoitamme Hannu Ervastia ja Erkki Marosta, he ovat säestyksellään tuoneet uutta 'potkua' tanhuamiseen.
Olemme kokoontuneet yhteen noin 41 kertaa, niistä 16 esityksiä, toivottavasti vuoden loppua kohti paheneva koronatilanne ei haittaa tulevan vuoden suunnitelmia.
Olisi mukava päästä näyttämään taitojamme Joensuussa kasäkuussa ja Kaustisella heinäkuussa 22 jäsenen Ranttalilla!Teksti Arvo Kärkkäinen