MITÄHÄN NUO NAAPURITKIN AJATTELEE

Maanantai 1.4.2019 - Riitu


Mitähän nuo naapuritkin ajattelee? Niin, mitähän ne todellakin ajattelevat, kun meillä suomalaisilla on niin huono itsetunto, että ihan valtakunnan tasolla mietitään, mitähän meidän naapurit meistä ajattelevat, ruotsalaiset, norjalaiset ja venäläiset.
Toisaalta norjalaisista ei ole niin väliä, koska yhteistä rajaakin on niin vähän, venäläistenkään ajatuksista ei niin piitata enää, nehän maksettiin sotakorvauksilla hiljaisiksi.
Mutta ruotsalaiset, mitähän ne meistä ajattelevat? sillä on totisesti väliä, koska mehän toistamme samat virheet, mitä ruotsalaiset ovat tehneet. Itseäkin on viime aikoina askarruttanut, mitähän minun naapurini ajattelevat, kun tuo terveys on siinä mallissa, että ambulanssi on vieraillut aika usein meidän rappusten edessä.
Eikä siinä kaikki, sattui niin nolosti, että jouduttiin tilaamaan ambulanssi sisarenikin kotiportille. Tyttäreni kertoi, että he olivat pihalla katsomassa lastensa kanssa, kun mummoa vietiin ambulanssilla, olivat kuulemma panneet vielä sireeninkin päälle. 
Onneksi olin niin huonossa hapessa, etten kuullut sitä, mutta, mikä häpeä näin jälkeenkin päin. Sisareni kertoi, että kylläpä se ambulanssi oli kauan aikaa siinä heidän portin edessä, mikä häpeä ja ihan anteeksipyynnön paikka, mitähän hänenkin naapurit ajatteli?
Mutta kevät keikkuen tulee ja kunhan nuo lumet sulaa, niin pitää lähteä haravoimaan tuo takapiha, siinä on keväällä aina niin paljon lehtiä ja roskaa, että, mitähän siitä naapuritkin ajattelee.     

Riitu